top of page

Kuvia seuran alkutaipaleelta

 - Reino Kallion albumi

Kuva 1.
-  Reinon ensimmäinen kettu, jonka ammuin Pesänsuon kylän Nenämäestä ns. Koiviston kalliolta ). Arvelisin, että vuosi oli 1968 tai -69. Jahdissa olivat mukana lisäkseni Arvo ja Erkki Kallio. Kettu saatiin kierrokseen ns Kiiskin viidakkoon ( nykyisin peltona ), Erkki oli ajomiehenä ja isä sekä minä olimme passissa Nenämäen eri reunoilla.

Kuva 2.
- tämän ketun ammuin Mellilän kankaalta ns. valtion soramontusta.Kettu oli mennyt kivikasaan aamuyöllä, eikä lähtenyt sieltä hätistelystä huolimatta. Se tuli kuitenkin ulos omia aikojaan n 15 min kuluttua kohtalokkain seurauksin, kun häiritsijät ( isä ja veli ) olivat poistuneet . Itse olin mennyt ennen muiden poistumista montun reunalle passiin odottamaan, että kettu tulisi ulos kivikosta menoreiästään. Jahdissa olivat mukana myös Arvo ja Pertti Kallio. Vuosi oli 1972 tai - 73.

Kuva 3.
- saimme kaksi kettua lippusiimaan helmikuussa v 1976 metsästysmajamme ( silloin oli vasta perustus valettu ) eteläpuolelle. Latumme ja  siima kulki tulevan majan editse ja nykyistä tulotietäkin myöden. Isäni Arvo Kallio ampui molemmat ketut samalta passipaikalta noin puolen tunnin välein. Pikkuveli Pertti oli mukanani ajomiehenä ja hän kirjoitti tapahtumista kertomuksen, joka julkaistiin Metsästys ja Kalastus-lehdessä n:o 2 vuonna 1978.

Kuvat 4. - 7. ovat kaikki vuoden 1976 peurasaaliista. Peurat nyljettiin ja paloiteltiin Heikki Pitkäsen konesuojassa, koska varsinaista teurastustilaa ei ollut. Melkoinen kehitys on tapahtunut noista ajoista. Peuranmetsästysaika oli silloin joulukuu.

Kuva 4.

- Reinon ensimmäinen peura ( vasa ), joka hän ampui Winchester- kiväärillä ( 8,2 *53 R ) Mustanjärven rannan tuntumasta, jossa on nykyisin ns. Leppäsen Alpon mökki.

Kuva 5.

- Reino puhdistamassa peuran alaleukaluuta, jonka vasen puolisko piti toimittaa tarkastettavaksi  riistanhoitoyhdistykselle kaatoilmoituksen yhteydessä.

Kuva 6 ( kuvan 4. alapuolella )

- Vasa on jo kinnerissä nyljettynä, jota tarkastelevat metsästyksen johtaja Arvo Kallio ja Esko Suominen. Heikki Pitkänen ja Reino Kallio alkamassa nylkemään aikuista peuraa.

Kuva 7. ( kuvan 5. alapuolella )

- Arvo on kertomassa peuran paloittelun ohessa hauskaa juttua, ilmeistä päätellen. Mukana lisäksi Reino ja Jukka Tammiluoto sekä taustalla Pertti Kallio.

 

Kuva 8.

- Reino harjoittelemassa haulikkoammuntaa 1960/ - 70- lukujen taitteessa. Haulikolle käytiin ampumassa kiekkoja Karinaisten kyttien ja Kosken eränkävijöiden radoilla. Joskus myös Loimaan laukojien ampumaradalla. Varustuksena harjoittelussa ja metsästyksessä oli usemmiten samat jo kuluneetkin asusteet kuin muutoinkin arkena. Nykyisin monilla on metsästysasuna kaikkein kallein asustekokonaisuus minkä omistaa.


Kuva 9.

- Meillä Tuohimaassa oli 1960- luvulla metsästyskoirana ja pihavahtina karkeakarvainen kettuterrieri nimeltään Terri. Se oli hyvä luolakoira ja sen avulla saatiin saaliiksi kettuja ja mäyriä ( silloin ei alueellamme ollut vielä supikoiria ). Terri oli hyvä löytämään myös  pudotetut linnut ( nouti jopa vedestä ) ja   ammuttiin sen haukkuun  puusta yksi teerikin. Kuvassa Terri seurustelee kesyn mäyränpennun ( oli kaksi ) kanssa, joiden emo oli menehtynyt auton alle. Terri ja pennut  olivat hyviä kavereita keskenään, vaikka villit mäyrät saivat aina läksytyksen Terriltä.

 

© 2013 Reino Kallio & Mellilän Metsästäjät ry

bottom of page